Longboard komplett

Longboard för carving slalom och transport istället för cykel. Longboardåkning "downhill" nerför en backe eller som transport på en cykelbana vi har alla olika modeller och prisklasser från ledande varumärken.

Top12 säljer inga "billiga nybörjar brädor" men det betyder inte att du inte kan köpa en billig longboard från Top12, för vi bygger själv...

Longboard för carving slalom och transport istället för cykel. Longboardåkning "downhill" nerför en backe eller som transport på en cykelbana vi har alla olika modeller och prisklasser från ledande varumärken.

Top12 säljer inga "billiga nybörjar brädor" men det betyder inte att du inte kan köpa en billig longboard från Top12, för vi bygger själva ihop med de delar som vi har testat fram, byggda efter våra specifikationer så du får högst värde och bästa åkegenskaper för dina pengar. Här följer ytterligare några enkla goda råd att tänka på vid köp.

Om du skall köpa en komplett longboard är det bra att fundera lite på vilken typ av åkning som du kommer att använda din longboard till.

1. Som transport på cykelbanor och mindre vägar och till och med lite downhill och större backar. Då är det bra om du väljer en stabilare och lite styvare bräda för den är lättare att pusha fart med och håller sin form även när du pushar upp farten. Det finns sandwish konstruktioner med tjockare och fler lager av lönn och tynnare brädor med lönn och glasfiber respektive kolfiber för att bygga upp styvheten. Dessa styvare brädor passar alla storlekar och kroppsvikter och här låter man trucken och bushings ge den rätta svängen. Hjulen skall gärna vara lite större typ 70 - 85 mm, då större hjul ger högre toppfart och behöver pushas mindre för att bibehålla farten, bra om du tänker åka längre sträckor. Rund LIP på hjul underlättar om du vill bromsa med hjulen (slides). Vanlig storlek är 32 - 55 tum lång deck.

Storleken på decket har störst betydelse när du skall bära brädan eller om du vill dansa runt på brädan (boardwalking).

2. Som carving / slalombräda för att pumpa fart med en flexigare bräda och mjukare bushings kan du med fördel välja en mjuk bräda som svarar snabbt när du trycker till i svängen för att bibehålla farten och gör snäva svängar, samt mjukare bushings ca. 80a i hårdehet men det hör även ihop med din kroppsvikt så en lättare åkare har mjukare bushings och en tyngre åkare har styvare bushings. Här kan det vara bättre med mindre hjul ca 60 - 65 mm och gärna med vass LIP (kanten som ger grepp). Decket kan vara allt från 22 tum till 38 tum lång.

Vill ni veta mer om longboards?

Kolla in longboard guide här: Longboard guide

Flera

Longboard komplett Det finns 41 produkter.

Produkter i kategori

per sida
Visar 1 - 12 av 41 varor
 • 2 134kr 3 049kr -30%
  Megadeal -30%

  Longboard Sector9 Sprocket 38,5" Komplett. Stabil bräda i 8 lager ger styvhet så du får stabil åkning passar både långa transportsträckor och downhill. Ett märke som nu funnits sedan 1993.

  2 134kr 3 049kr
 • 2 134kr 3 049kr -30%
  Megadeal -30%

  Longboard Sector9 Sprocket 38,5" Komplett. Stabil bräda i 8 lager ger styvhet så du får stabil åkning passar både långa transportsträckor och downhill. Ett märke som nu funnits sedan 1993.

  2 134kr 3 049kr
 • Longboard The Platypus Hard För dig som vill ha styvare flex i din Platipus, för stabilare åkning i högre farter.  En bräda som passar all typ av åkning och tål mycket omild behandling för det är vad den är byggd för. Super sweet deal OBS, uppgraderade med PARIS truckar ! 

  2 499kr
 • 3 104kr 3 449kr -10%
  Megadeal -10%

  Loaded longbboard Dervish Sama som är anpassad till dagens åkning, om endast det bästa är gott nog . Här kan du välja flex så vill du ha den härliga gungiga flexet för att pumpa i svängarna så tar du en av dom mjukare flexen. Vill du däremot köra mer kortsvängar och låta truckarna jobba då skall du välja en av dom styvare flexen OBS! Beställningsvara 1-2...

  3 104kr 3 449kr
 • 3 104kr 3 449kr -10%
  Megadeal -10%

  Loaded longboard Dervish Sama  som är anpassad till dagens åkning, om endast det bästa är gott nog . Här kan du välja flex så vill du ha den härliga gungia flexet för att pumpa i svängarna så tar du en av dom mjukare flexen. Vill du däremot köra mer kortsvängar och låta truckarna jobba då skall du välja en av dom styvare flexen. OBS; Beställningsvara...

  3 104kr 3 449kr
 • 3 104kr 3 449kr -10%
  Megadeal -10%

  Longboard Loaded Dervish Sama nyheten som är anpassad till dagens åkning, om endast det bästa är gott nog . Här kan du välja flex så vill du ha den härliga gungia flexet för att pumpa i svängarna så tar du en av dom mjukare flexen. Vill du däremot köra mer kortsvängar och låta truckarna jobba då skall du välja en av dom styvare flexen. Beställningsvara...

  3 104kr 3 449kr
 • 3 195kr

  Longboard Loaded Overland 37" Komplett Loaded  Styv och stabil i mellan size allround för både freeride och downhill. Underbart hantverk i bamboo och glasfiber. Extra grov grippa. Fin Rocker för att låsa in fötterna och Wheel flares så du slipper wheelbite om du väljer lite större hjul. TM montering.OBS! beställningsvara kan ta 1-3 extra arbetsdagar 

  3 195kr
 • 2 999kr

  Urskog longboard Stubbe 37,4 Komplett,  Urskog är ett Svenskt märke som utmärker sig med ett typiskt Nordiskt eget tänk. Här är det en läcker, stilren design där man låter materialet vara formspråket. Stil och elegans i ett underbart hantverk.

  2 999kr
 • 2 799kr

  Beställningsvara 1-2dagar extra. OBS; Bilden visar andra truckar! Setup: Truckar Caliber gröna 180mm, Abec11 hjul i 70mm samt Abec7 kullager med inbyggda spacers. Träslag Rosewood.

  2 799kr
 • 2 799kr

  Urskog longboard med Setup: Truckar Gullwing 190mm, Abec11 hjul i 70mm samt Abec7 kullager med inbyggda spacers. Träslag Valnöt.

  2 799kr
 • 3 258kr 3 541kr -8%
  Megadeal -8%

  Loaded Tesseract 39" komplett. Dagens moderna åkstill med city och betongparker kräver en mer skatelik bräda som låser in fötterna som en longboard men som är lättare att manuvera. Tesseract är svaret på den opitimala brädan för den åkningen. Härligt vacker och behaglig undersida av kork för dämpning av vibrationer.

  3 258kr 3 541kr
 • Men funkar lika bra för slalom och även stabil i downhill. Skall du köra mer downhill skall du välja en av dom styvare flexen. Skall du ha kul och carva mycket så är det den mjukare flexen som gäller. Så det hör inte direkt ihop med kroppsvikt utan mer med de åkegenskaper som du vill få ut av brädan. Bamboo och konstruktionen gör att dom tål det mest.

  3 349kr
Visar 1 - 12 av 41 varor