Longboard

Skateboard longboard flexiga carvingbrädor och styva för downhill eller bara en bräda för att transportera dig, istället för cykel. Vi har alla varianter och prislägen. Allt från sandwish i Kanada lönn till vertikallaminerad-bamboo med glasfiber.

Longboard Det finns inga produkter i denna kategori.

Underkategori

 • Longboard komplett

  Longboard för carving slalom och transport istället för cykel. Longboardåkning "downhill" nerför en backe eller som transport på en cykelbana vi har alla olika modeller och prisklasser från ledande varumärken.

  Top12 säljer inga "billiga nybörjar brädor" men det betyder inte att du inte kan köpa en billig longboard från Top12, för vi bygger själva ihop med de delar som vi har testat fram, byggda efter våra specifikationer så du får högst värde och bästa åkegenskaper för dina pengar. Här följer ytterligare några enkla goda råd att tänka på vid köp.

  Om du skall köpa en komplett longboard är det bra att fundera lite på vilken typ av åkning som du kommer att använda din longboard till.

  1. Som transport på cykelbanor och mindre vägar och till och med lite downhill och större backar. Då är det bra om du väljer en stabilare och lite styvare bräda för den är lättare att pusha fart med och håller sin form även när du pushar upp farten. Det finns sandwish konstruktioner med tjockare och fler lager av lönn och tynnare brädor med lönn och glasfiber respektive kolfiber för att bygga upp styvheten. Dessa styvare brädor passar alla storlekar och kroppsvikter och här låter man trucken och bushings ge den rätta svängen. Hjulen skall gärna vara lite större typ 70 - 85 mm, då större hjul ger högre toppfart och behöver pushas mindre för att bibehålla farten, bra om du tänker åka längre sträckor. Rund LIP på hjul underlättar om du vill bromsa med hjulen (slides). Vanlig storlek är 32 - 55 tum lång deck.

  Storleken på decket har störst betydelse när du skall bära brädan eller om du vill dansa runt på brädan (boardwalking).

  2. Som carving / slalombräda för att pumpa fart med en flexigare bräda och mjukare bushings kan du med fördel välja en mjuk bräda som svarar snabbt när du trycker till i svängen för att bibehålla farten och gör snäva svängar, samt mjukare bushings ca. 80a i hårdehet men det hör även ihop med din kroppsvikt så en lättare åkare har mjukare bushings och en tyngre åkare har styvare bushings. Här kan det vara bättre med mindre hjul ca 60 - 65 mm och gärna med vass LIP (kanten som ger grepp). Decket kan vara allt från 22 tum till 38 tum lång.

  Vill ni veta mer om longboards?

  Kolla in longboard guide här: Longboard guide

 • Longboard bräda

  Longboards kan var korta eller långa beroende var de skall köras. I stan är det smidigare med en kortare och flexigare bräda. Åker du större backar då är en längre och styvare bräda att föredra. Läs vår Longboard köp guide för mer information: Longboard Guide

 • Longboard truckar

  Longboardtruckar, varumärken Paris trucks, Randaltrucks, Gullwingtrucks, Calibertrucks, Beartrucks. Ja olika märken finns det många. Geometri, design, och materialval är mer lika för klassisk longboardåkning. Är ni osäkra på valet av longboard truckar? kolla in vår guide här: Longboard truckar

 • Longboard hjul

  longboard hjul varumärken som orangatang, abec11, retro, seismic, these, devine, kryptonics. Alla tillverkade i bästa urethane med en stenhård kärna för att hålla kullager på plats. Vass LIP för cavring och rund LIP för downhill. Funderar du på vilka longboard hjul som hade passat din åkning bäst? Kolla in vår köp guide här: Longboard hjul guide

 • Longboard kullager

  Longboard kullager från märken som SKF, Seismic, Biltin, Sector9, Bones Reds. Här är det materialet i stålet som ger livslängd och precision. SKF håller vi högt när det kommer till kombinationen pris och livslängd. Vill ni ha mer tips om kullager kolla in vår kullager guide här: Longboard kullager guide

 • Longboard montage

  longboard, skruvar, montage behöver man för at montera sina truckar till brädan. Sen är det hjulstorlek och eventuella riserpads som avgör vilken längd du behöver. Hård härdade skruvar för att skallen inte skall bli rund oavsett om det är Philips eller Allan du vill använda. Funderar du på vilka montage som fungerar bäst till din bräda så tveka inte att höra av dig så hjälper vi till!

 • Longboard skydd

  longboard skydd är den viktigaste komponenten i alla lägen lite olika skydd beroende på hur och var du åker. Hjälm, knäskydd, armbågsskydd, slidegloves. Har du funderingar på vilka storlekar hade passat dig så hör av dig till oss via mail eller telefon så hjälper vi gärna till.

 • Longboard tillbehör

  Longboard tillbehör det finns en hel del prylar som underlättar och förbättrar din åkning. Samt allt du behöver för att underhålla din longboard. Har du mer funderingar hur man tar hand om sin bräda på bästa sätt? Kolla in vår guide här: Longboard underhåll

Produkter i kategori