Om snowboard-boots.

 

Boots är i stort en typ och skall vara stabila och välbyggda för komfort och isolering mot kyla. Betydligt skönare att ha på sig en hel dag och skönare att gå i än ett par slalompjäxor. Formar sig efter foten och skyddar mot trycket från bindningen. De skall kännas tajt när du provar dom första gången, för de formar sig efter foten och blir lite större, typ ett halvt nummer efter några timmars åkning. Tänk på att du kanske behöver plats för en tjockare strumpa när du väljer storlek.

Två typer av snörning, klassisk med vanlig snören och krokar att häkta fast i samt snabbsnörning, oftast två handtag som man drar i och sen låser fast snörena i låsanordningar (clamcleats). Lite enklare och går lite fortare av och på men resultatet blir densamma.

Tips Burton boots har en foammassa som ändrar sig efter värme, så om du köper ett par nya boots kan du värma ner i innerbooten försiktigt med en hårfön i ca 5 - 10 minuter. Sen stoppar du in foten drar åt max och låter den svalna i ca 15 - 20 minuter.