Headset till non integrated deck med lösa kullager på övre bilden, (det finns non-intgrated med "sealed" bearings, täta kullager dessa är lite lättare att hantera). Komplett set med C-ring som centrerar gaffeln från ovansidan och Crownrace som sätts på gaffeln "Fork" för att centrera kullagren nerifrån.

Nonintegrated headsets, här måste "cupsen" monteras på och av (att montera av och på nonintegrated kräver ett specialverktyg, en del använder en träkloss och hammare när man skall få i dom men egentligen skall man använda en headsetpress och att montera ur dom går inte utan ett annat specialverkyg).

Som alla som åker mycket vet, så är underhåll av en kickboard a och o och något som varje åkare måste behärska för att få bra åkning.

Passar till HIC compession och "Fork" framgaffel utan gängor.

Nonintegraded headset

 

Integrated headset på undre bilden har helkapsladekullager som underlättar både montering och service. Dessa kullager har packningar på båda sidor så de håller ute smutts betydligt bättre och man slipper en massa kullagerfett överallt.

Skillnaden från non-integraded är den att integrated är lättare att montera headsetet i headtuben då cupsen är integrerad i decket. Krävs inga specialverktyg, du trycker bara dom på plats med fingrarna ! Mindre antal lösa delar ger mindre problem.

Crownrace (sätts längst ner på gaffeln "fork" + kullager till tubehead undre del.

Kullager + C-ring (centerring) till tubehead övre del.

 

District integraded headset