Vad är det för skillnad på skateboards ? Vilken skateboard passar min åkning bäst ?

Tre huvudklasser för olika åkning gör ditt val enkelt.

A. Street / trick smalare brädor ca 7,5 tum breda

B. Allround som passar både street / trick och miniramper och pool ca 8,0 tum breda

C. Ramp och bowl ca 8,5 tum breda.

Powell oldschool skateboard

Powell Peralta Old school skateboard komplett.

Billiga skateboards, de som vi säljer går naturligtvis inte att jämföra med skateboards som leksakshandeln eller sportaffären säljer. Deras må se ut som en skateboard, men brädan är ofta stum ( ingen pop ) och tung för de är inte tillverkade i Kanada-lönn utan Kinesisk björk eller Kinesisk lönn, och har den ingen pop så blir det inga trick ! Truckarna svänger inte som de skall för de har fel vinklar och material, de går mest rakt fram osv. Vi säljer alla storlekar på skateboards från barn till junior och vuxna bara topp kvalitet ! 

Top12 säljer bara riktiga skate prylar som garanterat fungerar och kommer att utveckla samt underlätta för din åkning. Alla skateboards Top12 säljer är tillverkade av Kanadensisk lönn och vanligast är att den är limmad i 7 lager. Så kallade NoBrands / Blanks eller minilogo brädor tillverkas ofta på samma fabrik som tillverkar pro modeller. Vill du inte betala en massa extra till ett visst varumärke eller en viss åkare så är det dessa brädor som du skall välja.

1. Är detta din första bräda så skall du först och främst välja en bredd som passar din skostorlek och den typ av åkning du tänker utöva. De mista åkarna väljer en 6,75 - 7,25 tum bred deck (brädan) detta i första hand för att brädan väger lite mindre, för den kommer att bäras lite ibland också. Hjul, truckar med bushings är då anpassade till en lättare åkare. Det är helt avgörande att brädan svänger lätt. 

2. Är du ute efter att lära dig att flippa och tricka en skateboard då är det lättare med en skateboard som väger mindre. Välj då en som är lite smalare 7,5 - 7,8 tum kan vara lagom beroende på om du har mindre eller större skostorlek. Hjuel för street brukar vara i storlek 50 - 55 mm stora.

3. Skall du köra miniramper, pool , bowl eller till och med stora vertramper så är det stor bräda som gäller. 8 - 9,5 tum breda är vanligast. Mer yta att landa på och passar dom bredare högre truckarna och större hjulen.

Skateboard komplett Blind

Blind komplett skateboard new school.

Decket - brädan är tillverkad i sandwish konstruktion oftast 7 vaneer som limmas samma med trälim eller med epoxylim. De vi säljer är byggda i Kanadensisk lönn som är ger den lättaste och den med mest pop.

På länkarna nedan får du en mer detaljerad information om varje komponent.

Skateboard Bräda

Skateboard Kullager

Skateboard Hjul

Skateboard truckar

Skateboard underhåll