SKF Energy Efficient kullager x 8 Skateboard kullager

New product

SKF världens bästa kullager tillverkare. Underhållsfria infettade kullager.

Ett set om 8 stycken kullager. 

More details

349kr

Mer info

SKF NYHET Energy Efficient , senaste modellen från SKF och 30 % snabbare än Explorer modellen !!

Sverige har uppfunnit en hel del bra saker och kullager är en av dom. Montera och åk in, efter fem timmars åkning är dessa inkörda och du har rejält rull i lagren! Dessa lager är infettade vilket innebär att man har max rull efter 1 eller 2 minuters åkning då de behöver lite uppvärmning. Fettet gör att smutsen hålls borta från banan där kulorna löper. Det här är det bästa kullagret till ett rimligt pris utan tvekan.

Jänkare säger att deras kullager är bäst, de till och med skriver SWISS på en del som de har bättre stål i. Dock vår erfarenhet är att både rull och livslängd är bättre hos Svenska SKF än något annat kullager i den prisklassen. Motsvarande SWISS är dubbelt så dyr !

Lång livslängd får man om man använder stål av bästa kvalitet och det gör SKF. På många andra kullager är stålet för mjukt och då äter kulorna fort upp ett spår som gör att precisionen och farten försvinner.

Belastar du dina lager hårt vid tuff körning eller hög vikt, rekommenderar vi att du köper till ett set spacers.

Abec är en klassisk och äldre mätmetod för det inbyggda glappet mellan ringar och kulor. Abec5 är den finast toleransen. En del skriver abec7 och högre, men det är bara påhitt för Abec5 är max.

De tillverkare som anger abec7 och högre har enligt våran erfarenhet alltid mjukare stål och redan efter några timmars körning så kan man mäta dom till abec3 eller lägre ! Stålet är helt enkelt för mjukt.

Väljer du SKF då vet du att du kör länge max rull SKF och en del andra kvalitets tillverkare har slutat med att ange abec.

Dessa lager är underhållsfria, obs infettade kullager skall varmköras i några minuter för max rull.

Köpinfo kullager